lørdag, marts 22, 2008

Hjemmelavet smør

Nykærnet smør
Nykærnet smør
Ingredienser
  • ½ L piskefløde
  • ½ dL kærnemælk
  • salt
Fremgangsmåde

Rør kærnemælk ud i piskefløden, og lad blandingen syrne tildækket 24-36 timer et lunt sted. Køl blandingen ned. Når blandingen er kold, piskes den med el-pisker på mellemste hastighed til smør­kornene begynder at skille ud – det tager max 10 minutter. Kærne­mælken skilles fra i en sigte (og kan drikkes eller bruges i bagværk), hvor­efter smør­kornene skylles i rigeligt koldt vand. En smule salt tilsættes og æltes godt ind i smørret, som sættes på køl og bør spises forholdsvis hurtigt.

Tip

Man kan med fordel købe piskefløde der er på tilbud fordi holdbarhedsdatoen er ved at være nået. På denne måde kan prisen sagtens hamle op med færdiglavet smør.
Send en kommentar