lørdag, august 11, 2007

Klassisk chokolademousse

Ingredienser
  • 225 g mørk chokolade, fx Guanaja 70%
  • 50 g blødt usaltet smør
  • 9 æggehvider
  • 125 g sukker
  • 6 æggeblommer
Fremgangsmåde

Smelt chokoladen langsomt i en skål i vandbad. Pisk den sammen med det bløde smør i en stor skål.

Pisk æggehviderne skummende med en elpisker. Tilsæt en spsk sukker og fortsæt med at piske på lav hastighed. Når sukkeret er opløst forøges hastigheden til det højeste. Når ægge­hviderne er stive, drysses den resterende mængde sukker forsigtigt ud over hviderne. Hvis sukkeret tilsættes for hurtigt kan hviderne miste deres bæreevne og blive tynde. Pisk videre til ægge­hviderne er faste og elastiske. Tilsæt ægge­blommerne og vend dem forsigtigt, men grundigt i.

Vend dernæst af denne blanding i chokolade-smør-massen. Brug en dej­skraber med skaft og bland hurtigt massen ved at vende fra midten og ud mod skålens side samtidig med at skålen drejes. Tilsæt resten af hviderne. Bland til den er ensartet.

Hæld moussen i en soufflé­skål eller i portions­skåle og sæt den i køleskab, tildækket.