onsdag, juli 18, 2007

Maries linsesuppe

Ingredienser
  • 3 dL røde linser
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 lille bid selleri
  • 2 kartofler
  • 1 gulerod
  • 1 suppeterning
  • 1 L vand
  • salt og peber
Fremgangsmåde

Olien varmes i en gryde. Løg og hvidløg hakkes i små stykker og svitses blidt i gryden til de er blevet blanke. Sellerien rives groft og lægges i gryden. Linser lægges i gryden, og vand hældes ved. Rør forsigtigt i gryden mens suppen koges op. Kom nu en suppeterning og to revne kartofler i suppen, og lad den simre til linserne er møre. Smag til med salt og peber. Til sidst rives guleroden og kommes i suppen (skal ikke koge).

Suppen serveres med sennep eller citronsaft.
Send en kommentar