lørdag, december 09, 2006

Kartoffelsuppe

Med forårsløg og karry

Ingredienser
  • 650 g små kartofler
  • 1–2 bdt. forårsløg
  • 2–3 fed hvidløg
  • 1 lille buket timian
  • 2 laurbærblade
  • 1 L bouillon
  • 1 spsk grøn karry
  • 2–3 spsk mild olie, fx macadamia
  • Salt, peber, fiskesovs, piskefløde
  • Evt. ristet bacon i tern eller chorizo
Fremgangsmåde

Vask kartoflerne og skær dem i kvarte. Rens forårsløgene og skær dem i ringe. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Skyl timian­buketten.

Varm olien op og svits kort hvidløg og karry — ikke for hårdt. Tilsæt forårsløg, kartofler, bouillon og suppevisk, og lad suppen koge i 15–20 minutter, eller indtil kartoflerne er begyndt at koge ud.

Fjern timianbuket og laurbærblade.

Fisk halvdelen af kartoflerne og suppen op med en suppe­øse, og giv det en omgang med stav­blenderen inden det hældes tilbage i kartoffel­suppen.

Suppen smages til med fiskesovs, salt og peber, og tæmmes med piske­fløde.

Kan evt. serveres med tern af chorizo eller ristet bacon.
Send en kommentar