Ingredienser
- 650 g små kartofler
- 1–2 bdt. forårsløg
- 2–3 fed hvidløg
- 1 lille buket timian
- 2 laurbærblade
- 1 L bouillon
- 1 spsk grøn karry
- 2–3 spsk mild olie, fx macadamia
- Salt, peber, fiskesovs, piskefløde
- Evt. ristet bacon i tern eller chorizo
Vask kartoflerne og skær dem i kvarte. Rens forårsløgene og skær dem i ringe. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Skyl timianbuketten.
Varm olien op og svits kort hvidløg og karry — ikke for hårdt. Tilsæt forårsløg, kartofler, bouillon og suppevisk, og lad suppen koge i 15–20 minutter, eller indtil kartoflerne er begyndt at koge ud.
Fjern timianbuket og laurbærblade.
Fisk halvdelen af kartoflerne og suppen op med en suppeøse, og giv det en omgang med stavblenderen inden det hældes tilbage i kartoffelsuppen.
Suppen smages til med fiskesovs, salt og peber, og tæmmes med piskefløde.
Kan evt. serveres med tern af chorizo eller ristet bacon.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar