søndag, august 20, 2006

Kondenseret mælk

Ingredienser
  • 2 L sødmælk
  • 300 g rørsukker

Fremgangsmåde

Mælk og rørsukker bringes i kog i en gryde/pande med så stor en diameter som muligt, herved opnås en hurtigere inddampning. For at undgå påbrænding er det en fordel at anvende en teflonbelagt gryde/pande. Kog mælkeblandingen ind indtil der er 9½ dL tilbage i gryden. Inddampningen tager ca. 1 time. Under inddampningen ændrer mælken farve til svagt lysebrun og den bliver meget tyk og kan blive en anelse grynet.

Noter

Sukret kondenseret mælk er inddampet mælk med et fedt­indhold på 8–10 % og et mælke­tørstof­indhold (dvs. fedt, protein, mælke­sukker og salte) på 28–31 %. Derudover er der tilsat 43–46 % sukker (oftest rørsukker).

Kondenseret mælk kan ofte købes i butikker med pakistanske eller indiske ejere, da disse nationaliteter gerne anvender denne mælketype til fremstilling af slik og andre søde sager.
Send en kommentar